Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Plus verduurzaamt vleesassortiment

  •  
30-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rauw_vlees.jpg
Supermarktketen Plus laat vandaag weten de kiloknaller helemaal af te schaffen en haar complete vleesassortiment te verduurzamen. Dat betekent dat vanaf het najaar van 2015 al het varkensvlees bij Plus minimaal het Beter Leven Keurmerk 1-ster heeft, het rundvlees-assortiment met 2 sterren wordt uitgebreid van 120 winkels naar alle Plus-filialen en er vanaf begin 2016 wordt overgestapt van reguliere kip naar een diervriendelijker variant.
Kiloknallers afgeschaft
Het vleesassortiment van PLUS verduurzaamt in rap tempo. Dat geldt ook voor het bijbehorende promotiebeleid. Beter Leven-vlees, biologisch vlees en vegetarische producten zullen vaker in de aanbieding zijn en de zogenaamde ‘kiloknallers’ zijn vanaf begin augustus verleden tijd. Dit heeft PLUS vandaag bekend gemaakt tijdens haar jaarlijkse stakeholderbijeenkomst.
Makkelijker
Eric Leebeek, commercieel directeur van PLUS: “Als meest verantwoorde supermarkt zijn wij van mening dat het de consument makkelijker gemaakt moet worden om een verantwoorde keuze te maken, ook op het gebied van vlees. Uiteraard nog steeds tegen een aantrekkelijke prijs.”
Bron: Stichting Varkens in Nood , Dier&Recht en Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.