Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pluk van de Petteflet Natuurprijs: genomineerden

  •  
04-05-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Pluk.jpg
Wie heeft het beste plan om de natuur te redden en het landschap in Nederland te verfraaien? Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties loven de Pluk van de Petteflet Natuurprijs uit. De prijs is vernoemd naar het gelijknamige kinderboek uit 1971 van schrijfster Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp. Iedereen mag z’n stem uitbrengen op het beste idee.
In het boek zet hoofdrolspeler Pluk zich met succes in om het betegelen van een groen gebiedje achter de Petteflet te voorkomen. De landelijke jury onder voorzitterschap van Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt, heeft uit alle provinciale genomineerden vier kandidaten geselecteerd:

•    Noord-Holland:
Kavel 1 met het Windmolentje van IJburg van Joris Vermeulen, het realiseren van een natuurlijke speel- en ontmoetingsplek op braakliggend terrein in de stad;
•    Groningen: De makkelijke moestuin van Jelle Medema, op eenvoudige wijze zelf groente verbouwen. Medema wil hier een boek over schrijven, speciaal gericht op kinderen;
•    Gelderland: “Buur maakt Natuur” van de gelijknamige stichting, die met crowdsourcing landbouwgrond wil kopen om er natuur van te maken;
•    Limburg: herstel van de zalm in de Roer, inzending van Thijs Belgers die met grote groep vrijwilligers dagelijks zalmen in de rivier de Roer helpt migreren langs vistrappen en stuwen.
Iedereen mag mee bepalen welke van deze genomineerden het beste plan heeft. Op de site van Vroege Vogels kan tot 31 mei gestemd worden. Onder de stemmers wordt een aantal exemplaren van het boek “Pluk van de Petteflet” van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp verloot.
Het project dat de meeste stemmen weet te vergaren krijgt een geldprijs van € 3.000,- en een set exclusieve litho’s van Fiep Westendorp. De Natuur en Milieufederaties maken in de uitzending van Vroege Vogels op zondag 2 juni 2013 bekend wie de Pluk van de Petteflet Natuurprijs gewonnen heeft.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.