Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Platform hekelt 'halfzachte' aanpak tijgermug

30 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
tijgermug.jpg
Het platform 'Stop invasieve exoten' gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Rotterdam over de aanpak van de Aziatische tijgermug door minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Van de rechtbank hoeft Schippers niets te doen tegen bedrijven die gebruikte autobanden importeren die met tijgermuggen zijn besmet, zoals het platform had gevraagd.
Volgens het platform is de uitspraak teleurstellend en sanctioneert de rechter daarmee de ,,halfzachte aanpak van de minister". De tijgermug kan allerlei virusziekten verspreiden, waaronder zika en knokkelkoorts. Volgens het platform worden gebruikte autobanden verkocht aan boeren die er kuilgras mee afdekken of aan speeltuinen als speelobject. Als daar tijgermuggen in zitten, zou dat tot problemen kunnen leiden.
Onlangs werden de Aziatische insecten ontdekt in een woonwijk in Veenendaal.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.