Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Planten van de toekomst

30 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
lupine
Tegen het eind van deze eeuw leven we waarschijnlijk niet met tien, maar met maar liefst 12 (!) miljard mensen op deze aardbol. Het tijdschrift Science publiceerde afgelopen week deze nieuwste voorspelling. 
Het wordt nog een hele klus om al die monden te voeden. Maar als het aan Ernst van den Ende ligt, de algemeen directeur van de Plantwetenschappen aan de universiteit van Wageningen, dan zullen planten in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen. Niet alleen in de voeding van al die mensen, maar ook in onze honger naar andere grondstoffen.
Tijdens het weekeinde van de wetenschap  spreekt Van den Ende, samen met een groot aantalcollega's in Wageningen, over de planten van de toekomst. Zo kan je  proeven of de groente van Mars in de toekomst net zo zal smaken als de groente die we nu op aarde telen. En hoe de snacks van de toekomst zullen smaken. Je kunt bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan een grote diepvries met duizenden soorten plantenzaden die heel belangrijk zijn voor de planten van de toekomst.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.