Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Planten goed voor gestrest kantoorpersoneel

  •  
12-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geranium_01.jpg
Vier van de tien kantoormedewerkers hebben baat bij een grote plant op de werkvloer. Het gaat hier om gestrest en vermoeid personeel. Een plant per 12 vierkante meter kantoorruimte zou hun goed doen.
Dat zegt John Klein Hesselink van TNO op basis van onderzoek dat donderdag is gepresenteerd. TNO onderzocht tweehonderd medewerkers in opdracht van het Productschap Tuinbouw en de VHG vakgroep Interieurbeplanting.
Planten maken de lucht vochtiger. Huidirritaties en griepachtige klachten als een geïrriteerde neus nemen af, aldus Klein Hesselink. De onderzoeksresultaten bevestigen eerder laboratoriumonderzoek van TNO.
Het gezondheidseffect moet gezocht worden in het ,,herstellend vermogen'' van planten. Gezonde medewerkers hebben weinig baat bij planten op kantoor. Er is sprake van een ,,plafondeffect'', zegt Klein Hesselink.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.