Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Plantdag Groeiend Verzet 17 december

  •  
16-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Wat is het toch leuk als je succes kan melden! Zondag de elfde riepen we op om bomen te kopen voor het Protestbos van de Partij voor de Dieren en vroege Vogels. Die dag werden er meer dan 10.000 bomen gekocht! En nog geen week later worden ze geplant.
In totaal zijn er nu in tien dagen ruim 22.000 bomen gekocht. Dit nieuwe bos in het midden van Nederland zal bewijzen dat de bevolking wél geld voor natuur over heeft in een periode dat de overheid hard rijden van meer belang vindt. Daarom ook is gekozen voor de naam 'Groeiend Verzet'.
Zaterdag 17 december
Op de plantdag kunnen deelnemers zelf hun  ‘eigen’ boompje(s) planten. De locatie is in de buurt van Vianen op terrein van het Utrechts Landschap, zij zullen de plantactiviteit begeleiden. Het startsein voor de plantdag wordt om 11.00 uur gegeven door Marianne Thieme en Janine Abbring.
Uitnodiging per email
Wie een boom heeft gekocht kreeg een uitnodigingsmail van de Partij voor de Dieren via de mail. Als u wilt komen dient u zich vooraf aan te melden voor de plantdag. Wie boomcheques heeft gekocht en niet in de gelegenheid is om zelf feestelijk te gaan scheppen die hoeft dat niet door te geven. De bomen zullen dan door vrijwilligers worden geplant.
Vanaf station Culemborg rijden vanaf 10:00 ’s ochtends gratis pendelbussen om alle deelnemers naar de locatie te brengen. Het is niet mogelijk om de locatie met eigen vervoer te bereiken. De pendelbussen rijden tot 14:00 uur ’s middags naar de plantlocatie, dus ook als u wat later wilt komen is dat geen probleem. Uiteraard kunt u ook terug met de bus.
Op de plantdag staat er warme koffie of thee voor u klaar met iets lekkers (gratis). In de aanwezige tent kunt u bonnen kopen van 2 euro waarvoor u een ‘plantersmuts’ kunt halen of een kom soep. De onverwarmde tent is echter niet geschikt voor baby’s of peuters.
We willen u vragen de boomcheque die u per e-mail heeft ontvangen mee te nemen. Het enige waar u verder voor hoeft te zorgen is warme, waterdichte kleding, een paar laarzen en een paar schone schoenen voor de terugreis. En veel zin om het herfstweer te trotseren en een echte bijdrage te leveren aan de natuur! Het ziet er naar uit dat we een enkele bui kunnen verwachten, maar de voorspellingen geven ook aan dat we de zon te zien krijgen!
Wij willen er graag samen met u een feestelijke dag van maken om op een positieve manier gestalte te geven aan het protest tegen Blekers natuurwet.
Bomen kopen kan nog steeds. Doe mee!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.