Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

'Plan natuurherstel werpt amper vruchten af'

22 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuut
tureluur_5755fba896329_large

© Foto: Gé Stoop

Er is “vrijwel niets terechtgekomen” van Europese plannen om de biodiversiteit beter te beschermen. Zo vat de Vogelbescherming een rapport samen van partnerorganisatie Birdlife International, die de resultaten heeft geanalyseerd van afspraken die de EU in 2011 hierover maakte.

Exoten

Op het boerenland en in de bosbouw is de situatie in Europa “beroerder dan in 2011”, schrijft de Vogelbescherming op het platform Nature Today. Wel werd enig succes geboekt in het bestrijden van 'invasieve exoten', soorten die hier van origine niet voorkomen en ecosystemen verstoren. En meer natuurgebieden, vooral op zee, kregen een beschermde status.

Strenger over natuurherstel

Maar over het algemeen hechten de EU-lidstaten en politici “te weinig waarde aan natuurherstel”, oordeelt de Vogelbescherming. Directeur Fred Wouters hoopt dat de volgende Europese Commissie zich strenger gaat opstellen tegenover lidstaten, waaronder Nederland, die volgens hem te weinig doen om de situatie te verbeteren. Hij wijst bijvoorbeeld op de aanhoudende daling van het aantal weidevogels.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's