Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Plaagdierboek

  •  
01-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
plaagdierboek
Slakken, rupsen, mollen en mieren, niemand heeft ze graag in zijn tuin maar ook deze 'plaagdieren' zijn heel nuttig en functioneel in de tuin. Veel mensen willen geen gif meer gebruiken in hun tuin maar weten niet hoe ze belagers in de tuin dan te lijf moeten gaan. In het plaagdierboek geeft Suze Peters handige tips om de top 10 meest voorkomende plaagdieren op een diervriendelijke manier uit de tuin te krijgen maar ook wat het nut is van deze beesten.  Door de dieren te leren kennen komt er meer begrip en tolerantie.   Er staan interviews in met mensen die dagelijks te maken hebben met plaagbeesten en prachtige foto's van alle verschillende plaagdieren.
Suze Peters is tuinontwerper en geeft natuur- en milieu educatie op scholen. Samen met Caroline Zeevat schreef ze vijf jaar geleden het onkruidboek, over het nut en de verschillende voordelen van onkruid. 
Slakken 
Menno en Suze gaan in de moestuin bij Stadzigt op zoek naar de verschillende plaagdieren die daar voorkomen. Slakken houden van broeierig en vochtig weer, ze houden van allerlei planten en zitten in deze tuin vooral op de sla en de aardbeienplant. De beste manier om slakken te bestrijden is door ze te lokken, ze op te pakken en ergens anders uit te zetten. 
Veenmol
De veenmol staat op de rode lijst en mag niet bestreden worden maar hij vreet wel de hele tuin aan maar er is een natuurlijke oplossing. De veenmol hergebruikt zijn gangen en door een potje in te graven fungeert het als val en kunt u hem uitzetten op een plek waar hij geen kwaad kan. Het nest verplaatsen kan ook.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.