Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pitbull bijt kind in gezicht

  •  
02-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
366 keer bekeken
  •  
Pitbull hond
Een pitbull heeft zondagavond in Amsterdam een zesjarig meisje meerdere malen in haar gezicht gebeten. Ze is in een ziekenhuis geopereerd aan haar verwondingen, liet de politie maandag weten.
Het incident gebeurde toen rond 18.45 uur het kind aan de Speelmanstraat in Amsterdam West door het hek een binnentuin inkroop. Daar liep de hond los met zijn baasje. Toen hij het meisje zag, viel hij haar aan. De eigenaresse van het dier probeerde tevergeefs te voorkomen dat hij het kind beet. Volgens een woordvoerder van de politie lag het gezicht van het meisje helemaal open.
De pitbull is door een hondengeleider van de politie in beslag genomen. Het is nog niet bekend wat er met het dier gaat gebeuren. Mogelijk wordt hij afgemaakt. Hierover beslist het Openbaar Ministerie (OM).
Bron: ANP

Meer over:

pitbull
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.