Pissenlit au lardons
• 12-05-2006
• leestijd 1 minuten
Paardenbloembladsalade met spekjes
Ingrediënten:
Een paar handen vol paardenbloembladeren
1 eetleper rode wijnazijn
1/2 theelepel mosterd
150 gram spekjes of croutons van oud brood
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
paar sprieten das- of bieslook
peper en zout
Was en droog een portie paardenbloembladeren en scheur ze in stukjes. Maak een dressing door mosterd, peper en zout goed met de azijn te roeren en dan, al roerend, in een dun straaltje de olie erbij te gieten. Doe er wat gehakte bieslook of daslook en een gehakt teentje knoflook door en eventueel een snufje suiker. Bak intussen wat spekjes of, voor vleeslozen, croutons (goed knapperig) van in stukjes gesneden oud brood. Meng vlak voor het opdienen de dressing door de paardenbloembladeren en strooi de spekjes of croutons op de salade. Je kunt het paardenbloemblad, als je het te uitgesproken vindt, ook mengen met andere al dan niet wilde slasoorten.