Vroege Vogels

'Piramides werken niet tegen grondlawaai'

  •  
11-10-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_120288.jpg
Het plan om piramides te bouwen om het grondlawaai van Schiphol tegen te gaan is achterhaald. Dat zegt de gemeente Haarlemmermeer in een reactie op het plan van de luchtvaartsector voor de duurzame groei van Schiphol.
De luchtvaartsector presenteerde maandag het plan om het vliegverkeer op Schiphol op termijn nog 20 procent te laten groeien zonder dat dit meer geluids- en milieuoverlast geeft. Dat zou onder meer kunnen worden bereikt door ten noorden van Hoofddorp piramidevormige gebouwen neer te zetten. Volgens wethouder Michel Bezuijen van Haarlemmermeer is dat project inmiddels van tafel en wordt er op dit moment naar andere oplossingen gezocht om het grondgeluid te bestrijden.
Het piramideplan werd in maart dit jaar nog met veel enthousiasme als dé oplossing gepresenteerd in Hoofddorp. Haarlemmermeer, Schiphol en de bewonersvereniging Hoofddorp-Noord beloofden toen dat het probleem op 9 september 2009 (9-9-09) tot het verleden moest behoren.
Bezuijen zegt verbaasd te zijn dat hij het recente plan voor de groei van de nationale luchthaven in de krant heeft moeten lezen. De gemeente ziet het als een verzameling onderzoeken waarmee de luchtvaartsector en de wetenschap samen bezig is. Of de resultaten van die onderzoeken voldoende zijn om de overlast van het vliegverkeer in Haarlemmermeer te verminderen zal nog moeten blijken, aldus de wethouder.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.