Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pieperontbijt

  •  
05-06-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Biologica organiseert dit weekend de open dagen bij biologische boeren en tuinders, onder het motto ‘Lekker naar de boer’. Biologische boeren en tuinders in alle provincies pakken uit met rondleidingen, proeverijen en kinderactiviteiten. De groenste manier om de boer op te gaan is natuurlijk met de fiets. In alle provincies zijn daarom mooie routes uitgezet naar boerderijen met een ‘open dag’.
De biologische aardappelboeren worden dit jaar extra in het zonnetje gezet. Ze kregen onlangs zelfs een eigen aardappelfietsroute: het pieperpad . Bio-kok en pieperliefhebber Olivier van der Staal maakt voor Vroege Vogels een speciaal pieperontbijt.
De eerste van 16 routes van het pieperpad werd vorige maand officieel geopend. De laatste week van juni volgt de rest, samen met het verschijnen van de bijbehorende ANWB gids. Het pieperpad is een duizend kilometer lang fietspad van Lauwersmeer in Groningen tot Heikant in Zeeland, aan de Belgische grens. Aan het pieperpad, talloze biologische bedrijven, boeren en restaurants.
Het Pieperpad is een initiatief van Greenpeace en Biologica. Beide organisaties maken zich sterk voor biodiversiteit en eerlijk eten. Het Pieperpad laat mensen proefondervindelijk kennismaken met de voordelen voor bijvoorbeeld flora en fauna van de bij uitstek duurzame, biologische landbouw, met de aardappel in het middelpunt van de aandacht.
Olivier van der Staal werkt al meer dan 25 jaar als biologisch kok. Hij werkt op freelancerbasis voor kookpresentaties op beurzen, evenementen, feesten en partijen. Van der Staal geeft zondag tijdens de open dagen een aardappelproeverij bij een boer in Noord-Holland: Jan Knook in Middenbeemster. Ook bij de boerderij Gerbranda State in het Friese Pietersbierum en in De Zonneboog in Lelystad zijn er pieperproeverijen.
Meer informatie over de open dagen op www.lekkernaardeboer.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.