Vroege Vogels

Philips profiteert van vraag naar spaarlampen

  •  
20-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_126546.jpg
Steeds meer consumenten stappen over op milieuvriendelijkere spaarlampen en dat merkt het elektronicaconcern Philips in zijn resultaten.
De eerste drie maanden van dit jaar zorgde de verkoop van energiezuinigere verlichting voor een hogere omzet van de lichtdivisie van de onderneming. De omzet van dit onderdeel kwam uit op 1,47 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 1,35 miljard.
Philips is vorig jaar een wereldwijde campagne begonnen om overheden te overtuigen van het nut van spaarlampen. Als wereldwijd gloeilampen worden vervangen door zuinigere verlichting, zou dat jaarlijks 50 miljard euro besparen, zo heeft het concern berekend. De uitstoot van het schadelijke broeikasgas CO2 zou 273 miljoen ton afnemen.
Zelf profiteert de onderneming ook van deze campagne. Het concern verdient veel geld aan consumenten die een lamp moeten vervangen. Een spaarlamp is duurder dan het normale peertje.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.