Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Peugeot bevestigt afwijkend brandstofgebruik

8 jul 2016
  •  
leestijd 1 minuten
tankstation_gas_benzine_waterstof.jpg
Het Franse PSA Peugeot Citroën heeft als eerste automaker bevestigd dat het werkelijke brandstofverbruik van zijn auto's niet overeenkomt met wat kopers is beloofd. Door nieuwe testen hoopt het autoconcern van Europa het vertrouwen van consumenten terug te winnen.
Schadelijke stoffen
Het bedrijf onderwierp veertien Peugeot-modellen en elf Citroëns aan testen die het echte verbruik moeten weergeven. Daaruit kwam naar voren dat tot 44 procent meer benzine wordt verbruikt dan in de brochures was aangegeven. Daardoor waren de eigenaars duurder uit en werden meer schadelijke stoffen uitgestoten.
De nieuwe testen werden uitgevoerd in samenwerking met milieuorganisaties en werd gevalideerd door Bureau Veritas. Het vertrouwen in automakers liep wereldwijd een deuk op, nadat Volkswagen in september toegaf uitstoottesten te hebben gemanipuleerd.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar