Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Petitie voor minister van Dierenwelzijn door Varkens in Nood

  •  
23-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
538 keer bekeken
  •  
varkensneus

© Bron: pixabay

De dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood is een petitie begonnen voor een minister van Dierenwelzijn. Dat is hard nodig, omdat de situatie van vee volgens de organisatie nu nog ondergeschikt is aan de economische belangen van boeren.

De minister van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is volgens de dierenwelzijnsorganisatie verantwoordelijk voor zowel het welzijn van de dieren als de economische belangen van boeren en de handelspositie van Nederland op de agrarische markt. "Het landbouwministerie kwam daarmee in een onmogelijke spagaat; een sterke focus op de ene taak gaat vrijwel altijd ten koste van de andere", stelt de organisatie in een verklaring.

'Landbouwministers flink tekort geschoten afgelopen decennia'

Varkens in Nood meldt op basis van een eigen analyse dat de landbouwministers de afgelopen decennia flink zijn tekortgeschoten in het opkomen voor het welzijn van de dieren. "Zo onderneemt het ministerie al jaren weinig actie tegen misstanden als stalbranden, castratie, hittestress en sterfte tijdens het transport van dieren. De aanpak daarvan zou te duur zijn voor boeren of ten koste gaan van de Nederlandse handelspositie."

Een onafhankelijke minister van Dierenwelzijn lost dit probleem op volgens Varkens in Nood. "Die minister kan toezien op de ontwikkeling van noodzakelijke wetgeving en handhaving om het dierenwelzijn in Nederland te verbeteren en zonder economische doelstellingen opkomen voor de belangen van dieren", aldus directeur van Varkens in Nood, Frederike Schouten.

Bron: ANP

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.