Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Petitie tegen komst van parkeerplaats

3 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
49780c6b8a.jpg

© Fotograaf: JohanEversFoto

Muiden dreigt twee markante plekken kwijt te raken aan parkeerruimte en privétuinen. Om dit te voorkomen hebben de Muidense GroenLinks-kandidaten Meerte Welbergen, Petra Vonk en Jan Portengen een petitie opgesteld.
Strandje bij de Westbatterij
Het Muidense strandje bij de Westbatterij wordt al jaren lang intensief gebruikt voor vele vormen van recreatie. Voor spelende kinderen en zwemmers tot een geliefde tussenstop voor fietsers en wandelaars die daar uitrusten met een vergezicht op Pampus, Durgerdam en zelfs Marken. Vanwege de weidsheid vormt het strandje ook een ideale plaats voor verschillende vogels.
Auto's
Door een besluit van de meerderheid van de Muidense Raad dreigt het strand nu het veld te moeten ruimen voor een parkeerterrein dat ruimte biedt aan driehonderd auto’s, behorende bij een Buitenhaven. 
De volkstuinen bij de Westbatterij
Het college van B&W van Muiden heeft, met instemming van VVD, D66 en CDA,  de grond van de volkstuintjes doorverkocht aan KNSF Vastgoed. GroenLinks betreurt deze gang van zaken omdat de verkoop in strijd is met het beleid van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht èn omdat dit besluit betekent dat de volkstuintjes daarmee moeten verdwijnen. Iets wat meer dan zeventig jaar symbool staat voor de leefbaarheid in Muiden zal dan ophouden te bestaan.
Kijk hier voor meer informatie.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar