Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Petitie tegen kalvertransporten

  •  
19-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
petite_kalveren.jpg

© foto: Niels Dorland, Dierenbescherming

De Nederlandse kalversector mest jaarlijks 1,4 miljoen kalveren en is daarmee de grootste producent van Europa. Om de stallen extra te vullen, worden er per jaar nog eens 800.000 kalveren uit het buitenland gehaald. Daarvan moet een kwart miljoen dieren een reis maken die langer duurt dan acht uur, soms wel meer dan 19 uur.
De Dierenbescherming heeft dit soort transporten gevolgd en daaruit blijkt dat vooral jonge kalveren uit Polen en Litouwen onderweg nauwelijks te drinken krijgen, opgepropt in de veewagen staan en uitgeput in Nederland arriveren.
Petitie
Om een einde te maken aan dit soort lange-afstandstransporten, verzamelde de Dierenbescherming ruim 42.000 handtekeningen. Die werden deze week overhandigd aan Joop Atsma, voorzitter van de kalversector.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.