Vroege Vogels

Petitie tegen bomenkap

  •  
18-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
friese_meren.jpg
Stel je voor: een gemeente die wil bezuinigen en dan besluit om 20% van alle bomen te kappen, zo'n 10.000 stuks. Dat scheelt drie ton per jaar aan onderhoud.... In de gemeente De Friese Meren zijn de boekhouders aan de macht gekomen. Gelukkig zijn er nog Friezen die in actie willen komen. Teken de petitie!
De Friese Meren is net nieuw als gemeente, het waren voorheen onder andere de gemeentes Gaasterland en Lemsterland, Joure, Lemmer en Sloten en Balk. De Zuidwesthoek van Friesland die er (nu nog) groen uit ziet. De naamsverandering naar 'De Friese Meren' mocht wel € 200.000,00 kosten. Voor dat geld waren alvast enkele duizenden bomen te redden geweest.
Ellen van der Linden kon het nieuws eerst nauwelijks geloven, maar al gauw is zij een petitie gestart. Want als je deze kaalslag toelaat dan kunnen we de Friese Meren net zo goed meteen helemaal asfalteren.
Vroege Vogels ondersteunt de acties en geeft ellen zondag 20 juli de kans om een oproep te doen. Help mee en ondersteun de petitie .
  • Beluister het gesprek 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.