Vroege Vogels

Petitie overhandigd aan Staatssecretaris Dijksma

  •  
22-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
SharonDijksma_FrankDales_petitie.jpg
Donderdag 19 oktober 2014 heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken uit handen van Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, de petitie tegen onnodige dierproeven overhandigd gekregen. De petitie is door 47.021 mensen ondertekend. Ieder jaar worden in Nederland, onder meer bij het testen van chemische of giftige stoffen, op ruim 100.000 dieren onnodige proeven uitgevoerd. De Dierenbescherming roept de staatssecretaris, mede namens de ondertekenaars, op om zich in te spannen om hier een einde aan maken.
Positief
Staatssecretaris Dijksma is positief over het initiatief: “Iedere dierproef die wij overbodig kunnen maken, telt. De noodzaak van dierproeven moet continu scherp tegen het licht gehouden worden, ook als ze voortkomen uit internationale regelgeving. Daar spreek ik over met mijn Europese collega’s en wij maken ons in internationaal verband hard voor de inzet op alternatieven. Deze petitie met bijna 50.000 handtekeningen is daarbij een goede steun in de rug.”

Alledaagse producten

Het gaat om proeven die verplicht moeten worden uitgevoerd om de veiligheid van stoffen te onderzoeken in alledaagse producten als wc-verfrissers, snoepjes en balpennen. De voorspellende waarde ervan is volgens onze experts echter nihil en de tests worden onnodig vaak herhaald. Het gaat om muizen, ratten en konijnen, maar ook om honden, katten en paarden. De Dierenbescherming wil dat deze overbodige tests zo snel mogelijk stoppen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.