Vroege Vogels

Petitie: code rood voor insecten

  •  
26-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
287 keer bekeken
  •  
Akkerhommel

© Akkerhommel. Fotograaf: TheoTerwiel

Uit Duits onderzoek blijkt dat de aantallen insecten in de natuur drastisch zijn afgenomen. Wetenschappers zijn het er over eens dat de situatie in Nederland niet anders is, of zelfs slechter.
Insecten zijn van groot belang voor het leven op aarde. Ze zijn bestuivers van bloemen en planten en vormende voornaamste voedselbron van onder andere vogels en veel zoogdiersoorten. Steeds meer insecten verdwijnen en dit heeft een enorme impact op de natuur, en uiteindelijk ook op de mens zelf.

In actie voor Nederlandse insecten

Verschillende organisaties komen in actie om de oorzaken van de achteruitgang van biodiversiteit aan te pakken. De organisaties, waaronder Natuurmonumenten, de Vlinderstichting IVN, Vogelbescherming en het WNF, benoemen dat het roer om moet. Het probleem kan niet alleen bij de politiek en de landbouw gelegd worden, want de achteruitgang in biodiversiteit gaat ons allemaal aan. We moeten anders omgaan met landbouw, inrichting van steden en de manier waarop we onze tuinen en parken beheren. De actie is een initiatief van TV-tuinman Lodewijk Hoekstra.

Petitie

De actie start met een landelijke petitie, genaamd 'Code rood voor natuur'. Met deze petitie willen de organisaties aandacht vragen aan de nieuwe minister van Landbouw, Carola Schouten, voor de massale afname van onze insecten en haar oproepen om over te gaan tot actie. Op 31 oktober zullen de samenwerkende organisaties de petitie aanbieden aan leden van de Tweede Kamer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.