Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Peter Nijhoff overleden

  •  
12-06-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_5137.jpg

© Logo Stichting Natuur en Milieu

Op 6 juni is Peter Nijhoff, oud-directeur van Stichting Natuur en Milieu, overleden. Peter heeft een vooraanstaande rol gespeeld in het op de kaart zetten van het belang van natuurbescherming. Hij begon zijn loopbaan als bioloog bij de voorloper van Natuur en Milieu, de Contact-Commissie voor Natuur- en Landschapsbescherming. In 1972 was hij een van de oprichters van Natuur en Milieu. Hij werd er directeur en bleef dat tot aan zijn pensionering in 1999.
Peter Nijhoff werd geroemd om zijn vriendelijke gedrevenheid, grote inhoudelijke kennis en passie voor de natuur. Zijn netwerk was wijdverbreid. Juun de Boer, destijds directeur van Natuurmonumenten, zei bij zijn afscheid in 1999: 'De veldsymposia van Natuur en Milieu, met allerlei hotemetoten in vrijetijdskleding, vond Nijhoff altijd het leukst. Dan bukte hij zich en wees: "Weet je welke plant dat is?". Tussen al dat papier bleef hij steeds een link leggen met bloemen en vogels uit de natuur.'

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.