Vroege Vogels

PETA treedt Hermès vergaderruimte binnen

  •    •  
01-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PETA
Bij de jaarlijkse vergadering van Hermès in Parijs op dinsdag, riep een PETA US vertegenwoordiger het modehuis op een eind te maken aan alle verkoop van exotische huiden. PETA US kocht een aandeel van Hermès in April met het doel voor verandering te zorgen vanuit de vergaderzaal, een zet die volgde op PETA's onthulling van het allereerste exposé van de struisvogelslacht industrie, waarin werd onthuld dat jonge vogels worden geëlektrocuteerd voordat hun keel wordt doorgesneden.Buiten de vergadering protesteerde levensgrote "struisvogels" tegen de wreed verkregen exotische huiden van Hermès. Eerder had PETA al een soortgelijke actie bij een Prada bijeenkomst .
"Iedere pokdalige Hermès tas betekent dat een gevoelige, jonge struisvogel ondersteboven gekeerd werd, gedood en geplukt is in een verschrikkelijk en doodeng abattoir", zegt de woordvoerder van PETA Frankrijk, Isabelle Goetz. "PETA roept Hermès op om alle exotische huiden voorgoed te dumpen."
PETA, wiens motto gedeeltelijk leest dat "dieren niet van ons zijn om te dragen" – heeft onthuld dat jonge struisvogels in kale, stoffige voederplaatsen worden gehouden tot ze naar abattoirs worden gestuurd op slechts 1-jarige leeftijd, veel te kort vergeleken met hun natuurlijke levensverwachting van 40 jaar. In deze abattoirs worden de vogels ondersteboven gekeerd in een 'stunner', worden hun kelen doorgesneden en worden hun veren uit hun lijf geplukt – wat de bobbelige structuur op de huid creëert die Hermès voor tassen gebruikt.
Bron: PETA
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Lucky-Lady
Lucky-Lady1 jun. 2016 - 21:17

Goed gedaan Peta, maar meer openheid over de oorsprong van tassen en bont in dure bladen zoal Vogue, Elle, Grazie etc zou helpen om ook de rijkere mens er meer bewust van te maken dat zijn niet alleen pronken met kleding en tassen van een merk naam, maar ook het onnodige leed achter die merk naam. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.