Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pesticiden zijn tot duizend keer giftiger

  •  
10-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
roundup.jpg
De werkzame bestanddelen van een gif worden meestal apart onderzocht op schadelijkheid voor de menselijke gezondheid. Uit Frans onderzoek blijkt nu dat veel bestrijdingsmiddelen twee tot 1.056 keer giftiger zijn dan tot nu toe werd aangenomen.
In combinatie met andere stoffen in een bestrijdingsmiddel worden de werkzame bestanddelen namelijk veel schadelijker dan de losse stoffen. De studie wordt binnenkort in het tijdschrift BioMed Research International gepubliceerd.
Hoogleraar moleculaire biologie Gilles-Eric Séralini aan de universiteit van Caen stelt dat de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) van pesticiden anders berekend zou moeten worden. Voor het onderzoek zijn negen veelgebruikte pesticiden getest. Ze bleken allemaal giftiger dan werd beweerd. De veel gebruikte onkruidverdelger Roundup bleek het giftigst.
Bron: 360 magazine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.