Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Perverse uitruil kerncentrale en duurzame energie

  •  
01-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_102644.jpg

© kernenergie greenpeace

Greenpeace campagneleider dr. Rianne Teule noemt de uitruil tussen 250 miljoen voor duurzame energie en het openhouden van de kerncentrale Borssele een perverse deal.
Het slaat als een tang op een varken dat de kerncentrale Borssele moet openblijven om duurzame energie en energiebesparing mogelijk te maken. 'Het kabinet maskeert hiermee dat ze geen duurzaam energiebeleid heeft, onvoldoende doet aan energiebesparing en dus geen antwoord heeft op het klimaatprobleem'.
In het regeerakkoord heeft dit kabinet afgesproken dat de kerncentrale Borssele dicht zou gaan, omdat er geen oplossing is voor het kernafval en dat is er nog steeds niet. Kernafval blijft 240.000 jaar radioactief.
Sluiting van den kerncentrale heeft niets te maken met duurzame energie en visa versa. De problemen van klimaatverandering en het kernafvalprobleem moeten beiden omwille van het milieu en ons nageslacht worden voorkomen.
Het kabinet maakte een half jaar geleden Nederland nog bang dat sluiting van de kerncentrale tot een miljard euro zou kunnen gaan kosten in de vorm van een schadeclaim. Dat geld wilde de regering liever in duurzame energie steken. Nu mag Borssele openblijven, maar wordt er slechts 250 miljoen euro in duurzame energie gestoken. 'Waar zijn die 750 miljoen gebleven?', aldus Rianne Teule.
De laatste kroonjuwelen van D66 gaan nu in de uitverkoop. Nadat gasboringen in de waddenzee zijn toegestaan wordt nu ook het laatste milieu-issue van D66 weggegeven voor een schijntje.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.