Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Peruaanse 'waakhond' voor Almeerder schapen

  •  
08-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
147 keer bekeken
  •  
Staatsbosbeheer heeft een bijzonder dier ingehuurd om een kudde schapen in het Kromslootpark te beschermen tegen vossen. Drie alpaca's uit Zuid Amerika blijken waaks genoeg om de vossen bij de lammetjes weg te houden`.
De alpaca is een soort lama die in Zuid-Amerika wordt gehouden vanwege zijn mooie wol. Engelse schapenbezitters hadden al ontdekt dat het dier erg waaks is. Staatsbosbeheer heeft daarom drie dieren naar het kromslootpark gehaald, omdat daat veel problemen waren met vossen die pasgeboren lammetjes aanvielen. Sinds de alpaca's rondlopen lijken er geen lammeren meer te sneuvelen.
Boswachter Herman Haake is erg blij met zijn nieuwe collega's. "De schapen doen goed werk in het gebied omdat ze bereklauw begrazen. Van bereklauw kunnen de bezoekers lelijke brandwonden krijgen, maar de schapen vinden de planten juist lekker. En nu de schapen door de alpaca's worden beschermd hoef ik me daar ook niet veel zorgen meer over te maken."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.