Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Per 1 augustus 2005 is Escar-Go® enig toegestane slakkenkorrel_22_07_2005

  •  
22-07-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5954 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_125030.jpg
Het College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen (CTB) beëindigt de toelating van de volgende slakkenmiddelen: Brabant Slakkendood, Caragoal Gr, Finion Slakkenkorrels, Hema Tegen Slakken, KB Slakkendood, Luxan Slakkenkorrels Super, Metald-Slakkenkorrels, Metald-Slakkenkorrels N, Pokon slakken STOP en Slakkex Plus, slakkenbestrijdingsmiddelen op basis van de werkzame stof metaldehyde.
De toelatingen van deze middelen worden beëindigd per 1 augustus 2005 (met een aflevertermijn tot 31 december 2005), omdat niet is aangetoond dat de middelen geen schadelijke uitwerking hebben op het milieu.
Door het beëindigen van de toelating van bovenstaande slakkenmiddelen, is Escar-Go®  van ECOstyle B.V. uit Appelscha vanaf 1 augustus 2005 de enige toegestane slakkenkorrel tegen naakt- en huisjesslakken.
Escar-Go is een 100% natuurlijke slakkenkorrel zónder metaldehyde. De werkzame stof in Escar-Go is het natuureigen ferri(3)fosfaat, een verbinding die vrij in de natuur voorkomt. Escar-Go zorgt voor uitschakeling van de kropklier van de slak. Hierdoor ontstaat een vraatstop. De slak kruipt terug in zijn schuilplaats (de bodem) en gaat daar dood. De uitgedroogde resten van de slak worden probleemloos in de ecologische kringloop opgenomen. Er worden dus geen dode slakken of slijmsporen gevonden.
Onschadelijk voor mens en dier
Escar-Go levert geen enkel gevaar voor kinderen en huisdieren zoals honden en katten wanneer zij de korrels onbedoeld innemen. Ook wanneer natuurlijke vijanden van slakken, zoals vogels, egels en padden, de slakken eten die Escar-Go ingenomen hebben, treedt er bij hen geen enkele schade op. De strooikorrels zijn voorzien van een natuurlijke blauwe kleurstof. Deze kleur is toegevoegd om vogelvraat te voorkomen, vogels mijden namelijk de kleur blauw. Hoewel Escar-Go® volstrekt onschadelijk is voor vogels, is verspilling van het product door vraat niet gewenst. Bovendien is de korrel bijzonder watervast. Hierdoor blijven de korrels zelfs vormvast en aantrekkelijk voor slakken ten tijde van de hevige neerslag.
Voordelen van Escar-Go® tegen slakken:
·Niet giftig, dus veilig voor kinderen, honden en katten
·Spaart vogels, egels en padden (de natuurlijke vijanden van de slak)
·Langdurige werking en 100% natuurvriendelijk
·Waterbestendig door nieuwe korreltechnologie
·Geen wachttijd tussen behandeling en het oogsten van groenten, kruiden en fruit
·Laat geen slijmerige slakkenresten achter
Escar-Go werd in 2001 geïntroduceerd als eerste 100% natuurlijk product dat slakken effectief en veilig bestrijdt. Een product dat past bij het streven van ECOstyle het milieu zo veel mogelijk te beschermen.
Voor ECOstyle is duurzaam ondernemen namelijk een belangrijk uitgangspunt. Dit komt tot uitdrukking in haar vier M’s: Mens, Maatschappij, Milieu en Meerwaarde. ECOstyle is een onderneming met respect voor de mensen binnen en buiten het bedrijf. Verder geeft ECOstyle het bedrijf en haar producten waarden mee: kennis, kwaliteit en innovatie. Deze toevoegde waarden zijn haar bestaansrecht.
Voor meer informatie: www.ecostyle.nl

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.