Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PepsiCo aangeklaagd voor milieuvervuiling door wegwerpplastic

  •  
16-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
plastic

© Pixabay

De staat New York heeft de Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo woensdag aangeklaagd. Het concern wordt beschuldigd van milieuvervuiling en het in gevaar brengen van de volksgezondheid, als gevolg van zijn wegwerpplastic flessen, doppen en verpakkingen.

De aangespannen rechtszaak is een van de eerste door een Amerikaanse staat die zich richt tegen een grote kunststofproducent.

Slingerend afval

Volgens de aanklagers is PepsiCo medeverantwoordelijk voor de overlast van slingerend afval. Daarbij zou het bedrijf er niet in zijn geslaagd om consumenten te waarschuwen voor de potentiële gezondheids- en milieurisico's van plastic in zijn meer dan honderd merken. Ook heeft PepsiCo het publiek misleid over zijn inspanningen om plasticvervuiling te bestrijden, aldus de aanklagers.

Plastic in het milieu

Volgens procureur-generaal Letitia James van New York kan het plastic na afbraak in het drinkwater terechtkomen, wat kan bijdragen aan gezondheidsproblemen. "Alle New Yorkers hebben een fundamenteel recht op schoon water, maar de onverantwoordelijke verpakkingen en marketing van PepsiCo brengen de watervoorziening, het milieu en de volksgezondheid in gevaar", staat in haar verklaring.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.