Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Peperboleet samen met vliegenzwam?

  •  
26-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegenzwam_02.jpg
Is er een geheime relatie tussen de peperboleet en de vliegenzwam?
Vermoedens zijn er wel, maar harde bewijzen nog niet. In deze tijd van het jaar zijn er veel paddenstoelen te zien, kijk eens of u deze samenleving ook kunt waarnemen.
De bermen
In een lang vervlogen tijd was de afdeling Leiden van de KNNV een weekend op paddenstoelenjacht in Drenthe. Het viel de deelnemers op dat de bermen erg rijk waren aan paddenstoelen. Dat wegbermen vaak rijk zijn aan paddenstoelen is inmiddels een bekend gegeven, en aan het belang van wegbermen wordt uitgebreid aandacht geschonken in ‘Paddestoelvriendelijk Natuurbeheer’ van P.J. Keizer. De deelnemers aan de paddenstoelenexcursies waren vooral verrast door de vele Vliegenzwammen, ook bij andere bomen dan de geijkte soorten, zoals bij den en berk. Wat hier opviel, was dat de Vliegenzwammen altijd begeleid werden door Peperboleten.
Lees meer op: natuurbericht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.