Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Pensioenfondsen beleggen steeds groener

23 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
duurzaamheid_4.jpg
Pensioenfondsen beleggen steeds vaker in duurzaamheid. In eerste instantie werd vooral groen belegd om reputaties op te vijzelen, maar veel investeerders zien duurzaamheid tegenwoordig ook daadwerkelijk als kansrijke investering. Dat blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).

Groei investeringen in duurzaamheid

Volgens de toezichthouder neemt enerzijds het aantal pensioenfondsen dat groen belegt toe en anderzijds zijn er ook meer duurzame beleggingsproducten beschikbaar. De verwachting is dat er in de nabije toekomst meer en meer geïnvesteerd zal worden in duurzaamheid. DNB omarmt die ontwikkeling en raadt in zijn publicatie een aantal vervolgstappen aan.

Meer samenwerken

Zou zouden fondsen er verstandig aan doen om de samenwerking te vergroten. Ook pleit DNB voor meer transparantie rond duurzaam beleggen.Tevens zou duurzaamheid beter meetbaar moeten zijn, waarbij initiatieven langs dezelfde meetlat worden gelegd.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.