Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Peking: leven met smogalarm

  •  
08-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fumes-1211453.jpg
Een deken van vochtige, stilstaande lucht veroorzaakt in Peking zware smog. De Chinese hoofdstad kreeg dinsdag voor het eerst met vervuilingscode rood te maken. Het smogalarm geldt voor zeker drie dagen, maar dinsdag negeerden al veel bewoners de waarschuwingen om zo min mogelijk buitenshuis te zijn.
Honderden mensen, ook peuters, bekeken op het Plein van de Hemelse Vrede de dagelijkse ceremonie van het hijsen van de vlag. De staatsradio meldde dat sommige mensen zich niet hielden aan het rijverbod dat geldt voor voertuigen met kentekens met oneven nummers. Toch was het duidelijk rustiger op de weg.
Alarmcode rood betekent dat 30 procent van de voertuigen van de weg moet en zware voertuigen verboden zijn. De meeste scholen hebben het advies gekregen de lessen te annuleren en bedrijven wordt aangeraden flexibele werktijden in te voeren. Grootschalige buitenactiviteiten moeten worden afgelast. De maatregelen gelden tot donderdagmiddag.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.