Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Peking: leven met smogalarm

  •  
08-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fumes-1211453.jpg
Een deken van vochtige, stilstaande lucht veroorzaakt in Peking zware smog. De Chinese hoofdstad kreeg dinsdag voor het eerst met vervuilingscode rood te maken. Het smogalarm geldt voor zeker drie dagen, maar dinsdag negeerden al veel bewoners de waarschuwingen om zo min mogelijk buitenshuis te zijn.
Honderden mensen, ook peuters, bekeken op het Plein van de Hemelse Vrede de dagelijkse ceremonie van het hijsen van de vlag. De staatsradio meldde dat sommige mensen zich niet hielden aan het rijverbod dat geldt voor voertuigen met kentekens met oneven nummers. Toch was het duidelijk rustiger op de weg.
Alarmcode rood betekent dat 30 procent van de voertuigen van de weg moet en zware voertuigen verboden zijn. De meeste scholen hebben het advies gekregen de lessen te annuleren en bedrijven wordt aangeraden flexibele werktijden in te voeren. Grootschalige buitenactiviteiten moeten worden afgelast. De maatregelen gelden tot donderdagmiddag.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar