Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Paul McCartney steunt de Vegetarische Restaurantweek

  •  
06-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paulmccartny.jpg
De culinaire vegetarische week heeft nu ook Engeland bereikt. Na Jort Kelder, Antoinette Hertsenberg, Pierre Wind en Jonnie Boer spreekt ook ex-Beatle Paul Mc Cartney zijn steun uit voor de eerste De Vegetarische Restaurantweek ter wereld.
Meat free Monday
De beroemde zanger startte in 2009 de Meat Free Monday campagne. ‘Remember, one day a week can make a world of difference’, aldus Mc Cartney. Het is een oproep aan de bevolking om één dag in de week geen vlees te consumeren. Naast dierenwelzijn, gaat het ook om hiermee de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Volgens een rapport van de Verenigde Naties is een vijfde van de uitstoot van broeikasgassen afkomstig van de vleesproductie. McCartney: " Many people are unaware that livestock production is responsible for 18 per cent of global greenhouse gas emissions. In the future we are all going to have to change the way we eat - we believe that it is possible to do this with a sense of optimism, joy and the satisfaction that you are really helping to make a difference ."
Lekker en verrassend
De Vegetarische Restaurantweek is tot en met zondag 9 oktober en wordt georganiseerd door Vroege Vogels en de Nederlandse Vegetariërsbond. De eetgelegenheden laten zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.