Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Patiënt geneest sneller met vers voedsel

  •  
27-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
apple_02.jpg
Het gebruik van verse streekproducten in zorginstellingen drukt het gebruik van dure bijvoeding en dito medicijnen en gaat bovendien voedselverspilling fors tegen. Dat schrijft Trouw. Patiënten eten hun maaltijd nu met smaak helemaal op. Dat verhoogt de weerstand en vermindert infecties en doorligproblemen.
Besparingen
De besparingen kunnen jaarlijks oplopen tot tienduizenden euro's, blijkt uit ervaringen van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Dit ziekenhuis nam 7 jaar geleden een topkok in dienst die is begonnen met het vers koken van producten die dagelijks worden aangeleverd door boeren uit de regio.
Volgens de kok van de kliniek is de voedselverspilling teruggedrongen tot onder de 1 procent. Landelijk gezien is de verspilling bij zorginstellingen 30 tot 40 procent.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor