Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Patagonia stopt verkoop wol

  •  
20-08-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Lammetje_jokenijenhuis.jpg

© Fotograaf: jokenijenhuis

Kledingbedrijf Patagonia heeft aangekondigd dat ze gestopt zijn met de verkoop van wol, in navolging van PETA's publicatie van een zeer verontrustend video bewijs van wreedheid op fokkerijen die onderdeel zijn van het Ovis 21 netwerk in Argentinië – een leverancier van het kledingbedrijf.
 
Geen wol meer
In een verklaring noemde de CEO van Patagonia Rose Marcario het videomateriaal "schokkend" en kondigde aan dat het bedrijf gestopt is met het inkopen van wol van Ovis 21 en zal geen wol meer kopen totdat het bedrijf zeker is van de "humane behandeling van dieren". Terwijl Marcario opmerkte dat sommige schapen werden gedood voor menselijke consumptie, benadrukt PETA dat alle schapen die gebruikt worden voor wol uiteindelijk geslacht worden als ze niet meer bruikbaar zijn.
 
Excuses
"Onder druk van consumenten is Patagonia verder gegaan dan alleen excuses maken en zegt nu dat ze geen wol meer zullen inkopen totdat ze bepaalde beloftes krijgen van hun leverancier", zegt PETA woordvoerder Tim Zijlstra. "PETA prijst de nieuwe weg die is ingegaan, maar waarschuwt Patagonia voor de wreedheid die altijd onderdeel is van wolproductie zoals we gezien hebben in Australië, de VS en nu Argentinië. PETA blijft hoopvol dat met deze verklaring over het leed van dieren die gebruikt worden voor kleding, retailers zullen inzien dat de enige 100 procent humane oplossing het overstappen op compleet veganistische wol is."
 
Klacht
PETA US heeft een klacht ingediend bij de Argentijnse overheid waarin ze Argentijnse nationale dierenwelzijnswetten aanhaalt.
Bron: PETA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.