Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pas op voor overstekende reëen in Flevoland

  •  
24-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ree_02.jpg
Automobilisten in Flevoland opgelet; de komende weken moet u niet raar opkijken als er plotseling uit het niets een ree de weg over rent. En als u net bent afgeremd voor een overstekende ree en u denkt weer gas te kunnen geven, wees niet verbaasd als er nog een stel reeën achteraan komt.
De jaarlijkse bronsttijd is namelijk weer aangebroken. De bokken jagen dan achter de geiten aan om te paren. Daarbij laten ze hun gebruikelijke schuwheid varen. De dames hebben bovendien vaak nog hun jongen bij zich, die in volle vaart mee rennen.
Vandaar dat de boswachters van Staatsbosbeheer extra waarschuwen voor overstekend wild en adviseren om de snelheid aan te passen. Niet alleen om onnodig reeënleed te voorkomen, maar ook voor uw eigen portemonnee. Een aanrijding met een ree kost namelijk gemiddeld ruim tweeduizend euro.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.