Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Partij voor de Dieren wil verbod hamsterballen

  •  
28-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
312 keer bekeken
  •  
hamster_01.jpg
De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maatregelen treft tegen het misbruik van dieren als kunstuiting. De fractie heeft hierover Kamervragen gesteld naar aanleiding van de inbeslagname van honderd hamsters van de Amsterdamse kunstenares Tinkebell. Dat meldde de partij zondag op haar website.
De Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) maakte donderdag bezwaar tegen het kunstwerk Save The Pets, waarin de beestjes de hele dag rondrenden in felgekleurde plastic ballen.
Volgens de PvdD vindt het merendeel van de Nederlanders de kunstuiting dierenmishandeling. "Dit project maakt pijnlijk duidelijk dat de huidige beschermingswet voor dieren nog niet voldoende handvatten biedt om paal en perk te stellen aan het martelen van dieren als kunstuiting.''
De Partij voor de Dieren stelde al tweemaal eerder Kamervragen naar aanleiding van dieronvriendelijke kunstobjecten. Hierbij werden levende kippen en een stervend schaap gebruikt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.