Vroege Vogels

Partij voor de Dieren in opspraak

  •  
11-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_168905.jpg
De belangrijkste geldschieter van de Partij voor de Dieren (PvdD) zou betrokken zijn bij dierproeven. Nicolaas Pierson, die een bedrag van 300.000 euro beschikbaar stelde voor de Partij voor de Dieren, heeft een bedrijf dat klamboes verkoopt, die bewerkt zijn met een middel dat op dieren getest wordt. Dat staat dit weekend in een eigen onderzoek van NRC Handelsblad.
De PvdD is een fel tegenstander van dierproeven. Via een schriftelijke reactie liet de partij gisteren weten afstand te nemen van het bericht.
Het bedrijf van Pierson, Siamdutch, maakt klamboes, die geïmpregneerd zijn met chemicaliën tegen insecten, zoals malariamuggen. Piersons bedrijf werkt samen met het chemieconcern Bayer, dat producten test op dieren. Volgens de PvdD is het een gezochte poging tot verdachtmaking door te suggereren dat de partij 'besmet' geld zou hebben ontvangen.
Met het geschonken bedrag werd een groot deel van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen gefinancierd, die de PvdD twee zetels in de Kamer opleverde. Bij de verkiezingen van afgelopen woensdag veroverde de partij ook een zetel in de Eerste Kamer.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.