Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Parkje drijft op gerecycled plastic afval

4 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
plastic water pixabay
In de Rotterdamse Rijnhaven drijft vanaf woensdag een parkje van 140 vierkante meter. De groenvoorziening is aangelegd op bouwstenen van plastic dat uit de Maas is gehaald voordat het in de Noordzee terecht kon komen.
De 140 vierkante meter is een prototype dat als voorbeeld dient voor soortgelijke projecten in Rotterdam en elders. Zo is op het Indonesische eiland Ambon ook zo'n project opgezet. Het parkje in Rotterdam is opgebouwd uit zeshoekige bouwstenen die aan elkaar zijn gekoppeld. Op de drijvers groeien planten, grassoorten en bloemen.

Gerecycled

Het plastic is afkomstig uit de Nieuwe Maas en in het verlengde daarvan de Nieuwe Waterweg. Met speciale opvangplatforms is plastic afval uit het rivierwater gehaald en gerecycled tot in dit geval de drijvende basis van het park in de Rijnhaven.
Het park is een initiatief van de Recycled Island Foundation, WIHM Architecture in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat en HEBO maritiemservice, dat het opvangsysteem heeft ontwikkeld.
De groenvoorziening in de Rijnhaven is gekoppeld aan de koepels van het drijvende zalencentrum dat daar al enige tijd ligt.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.