Vroege Vogels

Parkiet met halsband

  •  
25-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
halsbandparkiet

© Fotograaf: karelbuitenkam

Tweelingbroers Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe en studeerden beiden biologie.
In twaalf afleveringen laten de Rotterdamse tweelingbroers ons kennismaken met de natuur in Amsterdam. In deze aflevering staat een flinke herriemaker in de hoofdstad centraal: de halsbandparkiet.

Druktemaker in de stad

Duizenden halsbandparkieten wonen in de grotere steden in de Randstad. In Amsterdam vind je ze door de hele stad. Tegenstanders vinden de exotische parkiet een luidruchtige druktemaker, voorstanders vinden het een vrolijke verschijning.

Grote broer

De halsbandparkieten in Amsterdam hebben gezelschap gekregen van een andere parkietensoort, de grote alexanderparkiet. Deze parkiet lijkt wel wat op de halsbandparkiet, maar is een slag groter en heeft een rode schoudervlek. Ook is de ondersnavel rood bij de grote alexanderparkiet, de halsbandparkiet heeft een zwarte ondersnavel.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.