NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Pandatelling in China

15 jan 2015
  •  
leestijd 1 minuten
HI_113974.jpg
Hoe gaat het met de zeer bedreigde reuzenpanda? Hoeveel leven er nog in het wild? Woensdag maakt China de cijfers bekend van de 4e nationale reuzenpandatelling, die eens in de tien jaar wordt gehouden. De monitoring vond plaats tussen 2011 en 2013 in het hele leefgebied van de zwart-witte beer, in de Chinese provincies Sichuan, Gansu en Shaanxi. Uit de vorige telling (tussen 1999 en 2002 bleek dat er slechts 1596 panda’s in het wild leven in de drie provincies.
De panda’s worden geïdentificeerd aan de hand van hun uitwerpselen en andere sporen op de bodem, zoals afdrukken van tanden. Zondag een gesprek met pandakenner Christiaan van der Hoeven van het Wereld Natuurfonds (WNF).
Het WNF is al sinds 1980 bezig om de reuzenpanda te beschermen .
Bron: WNF
Foto 1: Wolong Nature Reserve, China. © Bernard De Wetter / WWF-Canon
Foto 2: Wolong Nature Reserve, China, Captive © naturepl.com / Eric Baccega / WWF-Canon

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.