Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Palmolieproducent wil uitbreiden

  •  
23-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_151468.jpg
De belangrijkste palmolieproducent uit Maleisië, de IOI Group, overweegt een uitbereiding in de Europa's groeiende energiemarkt. Dat zegt Micheal van Sallandt, manager van de in Nederland gevestige Europese tak van het bedrijf. 
Hij verwacht dat de vraag naar palmolie in Europa voor de productie van elektriciteit en bio-brandstof in de komende jaren zal stijgen. Een groei van de vraag hangt mede samen met EU-wetgeving en subsidies.
De stijgende prijs van ruwe olie maakt bio-brandstoffen, geproduceerd uit bijvoorbeeld palmolie, interessanter in Europa, waar belastingen en subsidies al aanzetten tot duurzame energie productie.  
Vorige maand sloten Biox en IOI een 10-jarig contract voor het leveren van  palmolie om electriciteit te produceren. Biox zal in de aankomende jaren vier bio-elektriciteitscentrales bouwen. Eén daarvan zal in de buurt van IOI's nieuwe palmolieraffinaderij worden gebouwd in de haven van Rotterdam. Dit is de grootste Europese bio-raffinaderij, aldus Van Sallandt.
Lees meer over de voors en tegens van palmolie

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.