Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Paddentrek piekt dit weekeinde

  •  
21-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pad_16.jpg
De jaarlijkse paddentrek bereikt dit weekeinde het hoogtepunt. Dat voorspelt de amfibiën- en reptielenorganisatie Ravon. De omstandigheden zijn deze week ideaal geweest voor de padden die willen paren: hoge temperaturen en ook regen.
De paddentrek kost elk jaar tienduizenden padden het leven als ze wegen oversteken. Dat komt volgens Ravon niet zozeer doordat ze worden platgereden, maar vooral doordat de dieren door de snelheid van het verkeer tegen de bodemplaat van voertuigen worden gezogen. De padden sterven daardoor een langzame dood, aldus de organisatie.
Op veel plaatsen worden tijdelijke maatregelen genomen om padden veilig te laten oversteken. Honderden vrijwilligers helpen daarbij. Ravon pleit ook voor een tijdelijke snelheidsverlaging naar 30 kilometer per uur op drukke oversteekplaatsen voor padden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.