Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Paddenstoelenoase op Nijenrode

  •  
08-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
De meeste zwammenkenners in Nederland zijn het er over eens: het landgoed van Kasteel Nijenrode is het ‘kroondomein’ van de paddenstoelen Nederland. Dat wil zeggen dat er gigantisch veel zeldzame soorten voorkomen, zoals de waslakzwam en de regenboogrussula. In totaal zijn er meer dan  2000 soorten geteld. Samen met drie paddenstoelkenners gaat Menno op stap om het ooit adellijke landgoed te verkennen.
Paddenstoelen komen het hele jaar voor, maar oktober wordt met recht het paddenstoelenseizoen genoemd. Dit jaar verschenen er in september al paddenstoelen die normaal gesproken pas in de maand erna opduiken, waaronder een aantal van de meest bijzondere soorten: russula’s en prachtamanieten. De verklaring ligt in de zware regenval in augustus en september.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.