Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pad op Zuid

  •  
24-11-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_61486.jpg

© Wandelgids

Vrijdagmiddag 26 november wordt in Rotterdam de nieuwe gemarkeerde wandelroute ´Het Pad op Zuid´ officieel geopend.
Het Pad op Zuid loopt van Rotterdam Zuidplein, via het Zuiderpark, de Tuindorpen in Feijenoord, door (oud) IJsselmonde naar Ridderkerk. Zo'n 28 kilometer verrassend wandelplezier. De wandeling is ook in kortere etappes te doen omdat onderweg een aantal metrostations en opstapplaatsen van de Fast ferry in de route zijn opgenomen.
Wandelpadennetwerk
Het Pad op Zuid is onderdeel van het Rotterdamse wandelpadennetwerk dat door het Rotterdams Milieucentrum in samenwerking met het NIVON wordt uitgezet en onderhouden. Eerder werden het Erasmuspad en het Jeneverpad ´opgeleverd´.
Het Erasmuspad loopt van het Centraal Station in het centrum van Rotterdam via de deelgemeenten Feijenoord en Charlois naar Rhoon, een wandeling van 23 kilometer.
Het Jeneverpad begint ook bij het Centraal Station en loopt via de deelgemeente Delfshaven, naar Schiedam en Vlaardingen en eindigt in Maassluis. Het Jeneverpad is 26 kilometer lang.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.