Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Paard mishandeld in Brabants weiland

21 aug 2015
  •  
leestijd 1 minuten
98a81d6323.jpg

© Fotograaf: AnnemiekeStuij

In het Brabantse dorp Ulvenhout is donderdag een paard mishandeld. Een onbekende bewerkte de merrie aan de achterkant met een scherp voorwerp. De dierenpolitie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en is op zoek naar getuigen van het incident op een weiland aan de J.F. Kellyweg. Een dierenarts heeft het paard behandeld.
Dierenbeul
De afgelopen twee jaar zijn er in Nederland tientallen paarden mishandeld. De meldingen kwamen uit Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant, Flevoland, Limburg en Noord-Holland. Eerder deze maand was het opnieuw raak in Dronten (Flevoland). Voor zover bekend hebben alle dieren de verwondingen overleefd, op een drachtige merrie in het Drentse Odoorn na. De politie heeft een landelijk coördinatieteam gevormd, maar tot nu toe is er geen dierenbeul aangehouden.
Verdacht
De politie roept mensen op die verdachte zaken hebben waargenomen rondom het weiland.
Bron: ANP. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar