Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Overwinning bescherming onderwaterpark Bonaire

  •  
27-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koraal_17.jpg
Natuurbeschermingsorganisaties op Bonaire hebben een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen de bouw van een grote feestpier in het National Marine Park. De rechter heeft het besluit van de lokale overheid om de grens van het onderwaterpark voor de pier te verleggen naar de prullenbak verwezen. Sea Turtle Conservation Bonaire en Stinapa, met wie het Wereld Natuur Fonds nauw samenwerkt, hebben daarmee laten zien dat het instellen van beschermde zeegebieden een krachtig middel is voor natuurbehoud.
Parel van de zee
De koraalriffen in het National Marine Park zijn van wereldklasse en vormen het leefgebied voor talloze tropische vissoorten en bedreigde zeeschildpadden. De wateren om Bonaire zijn tot zestig meter diepte beschermd zeegebied. WNF was in 1979 nauw betrokken bij het ontwerp, de oprichting en inrichting van het park. Door de jaren heen heeft het WNF tal van activiteiten gesteund voor bescherming van het koraalrif, de mangroves, de zeegrasvelden en de legstranden van de zeeschildpadden.
Bron: WNF
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.