Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Overstekend Wild: 15 oktober 2013

  •  
10-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vroege Vogels houdt Nederlandse natuurbruggen en tunnels in de gaten. Want hoe vaak en door wie worden die gebruikt? We volgen onderzoekers die hier met wildcams, spoortunnels en vangkooien achter proberen te komen.
Overstekend Wild haalt deze week natte voeten bij een vistrap. Volwassen paling migreert nu vanuit de Nederlandse binnenwateren naar zee om ver op de Atlantische Oceaan te paaien. Op deze route komen ze allerlei barrières tegen zoals waterkrachtcentrales en gemalen. Samen met vistrappenexpert Erwin Winter kijken we hoe paling zich bij barrières gedraagt en hoe je ze naar de vistrappen kan sturen.
Ook jij kan van achter je eigen scherm meekijken en meedoen. Klik hier om mee te kijken met twee wildcams gericht op een ecoduct dat het Nationaal Park de Hoge Veluwe verbindt met het naastgelegen natuurgebied Planken Wambuis. Help ons observeren en laat je waarnemingen op de website achter. Iedere vlinder, das of pad telt mee!

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.