Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Overlast van kleine vossen

  •  
25-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleinevos.jpg
Bericht uitgegeven door De Vlinderstichting De kou heeft echt haar intrede gedaan en dat betekent dat er veel meer telefoontjes bij De Vlinderstichting binnen komen van mensen die vlinders in huis hebben die actief worden. Wat moeten ze ermee?
Kleine vos
Vrijwel altijd gaat het om de kleine vos, want dit is de meest voorkomende overwinteraar die bij ons in gebouwen kruipt. Als ze de plek zoeken, in september, zijn dit vaak beschutte en koele plaatsen. Dat blijft vaak zo tot het buiten koud wordt en wij de kachel aan zetten. Dan ontwaken ze weer uit hun winterslaap, worden actief en verbruiken veel energie, terwijl ze niet kunnen bijtanken. Dit is uiteindelijk dodelijk voor de vlinder.
Overlast
Maar het is niet alleen slecht voor de vlinder, ook zijn er mensen die er last van hebben. Zo kregen we een telefoontje van een koster van een kerk die aangaf dat kleine vossen iedere zondagochtend in de kerkdienst, tijdens de preek, rond gingen vliegen en daarmee zeer afleidend werkten op de gelovigen. Ze gingen vaak bij de ramen zitten, maar als de koster ze probeerde te vangen gingen ze er weer vandoor, ongetwijfeld gadegeslagen door afgeleide kerkgangers. Wat moest hij doen?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.