Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Overheid verbluffend stil over veehouderij'

  •  
08-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veetransport_varkens_biggen.jpg
De veehouderij in Nederland behoort tot de beste en meest vooruitstrevende ter wereld. Maar de sector staat onder zware druk door uitbraken van dierenziekten, discussie over megastallen en kiloknallers en aantasting van natuur en milieu. Het grote publiek, en een aantal politieke partijen, is negatief over de veehouderij. ,,De stilte van de zijde van beleidsmakers mag dan ook verbluffend heten, net zoals dat bij de aanpak van de Q-koorts het geval was.''
Dat schrijven hoogleraar duurzame ontwikkeling en ex-senator Rudy Rabbinge en ex-milieuminister en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid Pieter Winsemius in de bundel Over zorgvuldige veehouderij. De bundel bevat dertig essays van 62 wetenschappers over alle aspecten van het veebeleid. Staatssecretaris Henk Bleker heeft de bundel dinsdag in ontvangst genomen.
Bron: ANP

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.