Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Overheid trekt 1,3 miljard uit voor verduurzaming van gebouwen

21 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
isolatie pixabay

© Pixabay

Er worden de komende drie jaar honderden miljoenen uitgetrokken om mensen te helpen hun woningen energiezuiniger te maken. Het gaat om ruim een half miljard euro, waarmee zowel koop- als huurwoningen kunnen worden geïsoleerd.

 Nog eens 288 miljoen euro is gereserveerd om meer huizen uit te rusten met hybride waterpompen, die een huis zowel op gas als op elektriciteit kunnen verwarmen. De rest van het geld, nog eens ruim 500 miljoen euro, is bedoeld om zogenoemd maatschappelijk vastgoed te verduurzamen. Daar vallen bijvoorbeeld gebouwen van politie en justitie onder, maar ook ziekenhuizen en scholen.

Energiezuinige woning


"Met het extra geld kunnen we veel mensen die hun woning energiezuiniger willen maken een goede steun in de rug bieden", aldus minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). "Het mes snijdt aan twee kanten: door te isoleren wordt CO2 bespaard en het zorgt voor een lagere energierekening."

De in totaal 1,3 miljard euro maakt deel uit van de 6,8 miljard euro die het demissionaire kabinet reserveert voor de klimaataanpak.

Bron: ANP

Meer over:

duurzaam, woning, energie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar