Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Overheid opent strijd tegen natuurbranden

  •    •  
13-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
bosbrand_pixabay

© Pixabay

Om beter voorbereid te zijn op natuurbranden stelt demissionair minister van Natuur, Christianne van der Wal, geld beschikbaar voor kennisverwerving, herinrichting van natuurgebieden en de vervanging van naaldbomen voor loofbos. Dat meldt de VVD-bewindsvrouw in een brief aan de Tweede Kamer.

Gegroeide zorg voor natuurbranden

"Als gevolg van de toegenomen hitte en droogte is het risico op natuurbranden gegroeid", zegt Van der Wal tegen het AD. "Juist in ons dichtbevolkte land zullen natuurbranden snel aanzienlijke schade kunnen veroorzaken. Ik vind het daarom de hoogste tijd dat we dit serieus nemen."

70 miljoen uit naar meer kennis over natuurbranden

De overheid steekt 70 miljoen euro in onder meer een nieuw expertisecentrum voor natuurbranden. Daar moeten verschillende partijen, zoals brandweer, terreinbeheerders en verschillende overheden, de kennis verzamelen over hoe natuurbranden beter zijn te voorkomen. En, als ze zich toch voordoen, wat dan de meest verstandige bestrijdingsstrategie is.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.